• Blog

    U našoj blog sekciji vas želimo upoznati s našim aktivnostima kroz čitavu sezonu. Za više informacija, kao i ostale aktivnosti pogledajte našu Facebook grupu.

Arhiva objava.


2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012


Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

15. Kolovoz 2018.Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

Šesto po redu tradicionalno druženje za blagdan Velike Gospe na našem letjelištu ove subote okupilo je 20-tak modelara i unatoč nešto vjetra koji se smirio pred večer - druženje je, uz mali roštilj, prošlo kao i uvijek - u dobrom društvu. Hvala svima koji su danas došli na druženje jer bez vas to nebi bilo to.

Sve zaljubljenike u modelarstvo pozivamo na VII. modelarski miting koji će se odvijati u vikendu od 1. do 2. rujna 2018. u Prelogu (na letjelištu ZK Rode), dok je tri tjedna kasnije (vikend 22. i 23. rujna 2018.) na rasporedu Modelarski aeromiting ČAKOVEC 2018 na aerodromu u Pribislavcu.  (M)

Vrati se na vrh

Modellbau Wels 2018 – posjet najvećem sajmu modelarstva u Austriji

24. Ožujak 2018.Modellbau Wels 2018 – posjet najvećem sajmu modelarstva u Austriji

Nakon Modelarskog aeromitinga ČAKOVEC 2017, a na kojem su sudjelovali i modelari iz Austrije, posjet modelarskom sajmu Modellbau Wels 2018 samo je "nadogradnja" na aeromiting i još jedno vrijedno iskustvo, posebice za sve one (kao i autora ovog teksta) kojima je ovaj sajam prvi takav koji su imali prilike posjetiti.

Izlet u Wels, u organizaciji aerokluba Međimurje i mene kao inicijatora ideje samog posjeta, 24. ožujka omogućio je svima koji su bili dio međimurske ekspedicije posjet najvećem sajmu modelarstva u Austriji na kojem se predstavilo više od 100 izlagača sa svojim proizvodima i uslugama u području zrakoplovnog modelarstva, modela automobila i radnih strojeva, modela željeznica svih mjerila, plastičnih modela svih mjerila, diorama i modela brodova, stručne literature itd.

Ono što je nas modelare posebice razveselilo jest dio programa koji se odvijao izvan dvorane - a riječ je modelarskom airshow-u na kojem je u trosatnom programu predstavljen bogat letački program, kako individualnih/grupnih (i poznatih) letača tako i prezentacijskih letova proizvoda (modela) koji su se mogli kupiti na samom sajmu. Naravno letenja je bilo i u samoj dvorani što je dalo dodatnu dimenziju samom sajmu uz koji je bila postavljena i najveća trkaća staza za RC automobile u Austriji, veliko gradilište sa RC modelima bagera, kamiona, veliki bazen s brodovima te mnoštvo drugih zanimljivosti.

Uz odlično društvo koje je bilo dio ovog izleta i razgovor sa kolegama iz Austrije, uz sve viđeno vrlo lako je zaključiti kako smo se doma vratili sa puno dojmova i ideja za neke buduće projekte (M) 

Vrati se na vrh

6. godišnjica Čakovec R/C Flyinga

28. Siječanj 2018.6. godišnjica Čakovec R/C Flyinga

Što smo stariji to nam vrijeme brže leti...2018. je tu, što znači da smo kao grupa zaokružili 6. godina zajedničkog druženja te smo poletjeli u svoju 7. sezonu RC letenja! Kao i svaki put do sada, odradili smo nekoliko letova, naravno uz nezaobilazne modelarske teme kojih nije nedostajalo.  Hvala našem kolegi Franu na fotografiji ;) (M)

Vrati se na vrh

Božićna i novogodišnja čestitka voditelja grupe

25. Prosinac 2017.

Dragi prijatelji, kolege modelari, članovi grupe, kao i prijašnjih godina, u duhu Božićnih blagdana, ovo je vrijeme da se prisjetimo događaja koji su obilježili godinu na izmaku. Iako je ovo bila jedna od najskromnijih godina po pitanju aktivnosti, posebice na Zaobilaznici, drago mi je da smo uspjeli zadržati kontinuitet druženja povodom blagdana Velike Gospe kao i sudjelovanja na VI. Modelarskom meetingu u Prelogu kojeg su ove godine, unatoč iznimnoj organizaciji, vremenske (ne)prilike spriječile da bude još jedan spektakl na kakav samo već naviknuli u Prelogu. Naravno, event godine, po prvi puta u Čakovcu jest svakako Modelarski aeromiting ČAKOVEC 2017 u organizaciji aerokluba Međimurje, a u čijoj je organizaciji sudjelovala velika većina članova Čakovec R/C Flying grupe pa ovim putem želim svima još jednom zahvaliti na savjetima i iznimnoj pomoći u organizaciji istoga. U svoje osobno i u ime letačke grupe Čakovec RC Flying želim svima sretan i blagoslovljen Božić, uz puno zdravlja, ljubavi, veselja, radosti i letenja u Novoj 2018. godini. (M)

Vrati se na vrh

Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

15. Kolovoz 2017.Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

Peto (tradicionalno) druženje za blagdan Velike Gospe na našem letjelištu ovog utorka okupilo je nešto više od 15-tak modelara. Vedro vrijeme (uz tek nešto vjetra) kao i uvijek u dobrom i veselom društvu uz letenje i mali roštilj. Hvala svima na današnjoj posjeti i druženju. One koji su propustili današnje druženje pozivamo na VI. modelarski miting koji će se odvijati u vikendu od 2. do 3. rujna 2017. u Prelogu (na letjelištu ZK Rode). (M)

Vrati se na vrh

Proljetno vikend druženje

09. Travanj 2017.

Lijepo i sunčano vrijeme - prilika za okupljanje na Zaobilaznici i testiranje novih modela, razmjenu savjeta i druženje u prirodi! S obzirom da se polako približavamo ljetnom dijelu godine, dani će biti duži, a samim time i naša aktivnost učestalija, kako na Zaobilaznici tako i na novouređenoj modelarskoj pisti u Pribislavcu! (M)

Vrati se na vrh

5. godišnjica Čakovec R/C Flyinga

27. Siječanj 2017.5. godišnjica Čakovec R/C FlyingaMaglovit dan, 7 stupnjeva ispod ništice i snijegom prekriveno letjelište na Zaobilaznici - pravi zimski uvjeti, ali i prilika za obilježavanje naše 5. godine od kako se družimo u ovom hobiju. Iako nas je bilo malo, onako smrznuti, odradili smo nekoliko letova i naravno, nazdravili kako za prethodnih pet tako i za sve buduće godine koje su pred nama! (M)

Vrati se na vrh

Novogodišnje letenje

31. Prosinac 2016.Novogodišnje letenje

Posljednje ovogodišnje druženje na našem letjelištu! Odličan dan, bez vjetra peto po redu modelarsko druženje ususret Novoj godini, kao i uvijek u dobrom i veselom društvu uz letenje i mali vatromet predvečer. Hvala svima koji su ovo poslijepodne proveli s nama na našem letjelištu i još jednom sretna Nova 2017. godina svima! Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - New Year meet/flying - highlights | 31.12.2016. (M)

Vrati se na vrh

Božićna i novogodišnja čestitka voditelja grupe

24. Prosinac 2016.

Dragi prijatelji, kolege modelari, članovi grupe, iza nas je polako i još jedna godina, naša 5. letačka, brojka koju ćemo „zaokružiti“ krajem idućeg mjeseca. Kao i svake godine, ovo je prilika za prisjetiti se trenutaka koji su obilježili ovu letačku godinu koja je ove godine bila skromnija od prošlih, no valja spomenuti tradicionalno druženje povodom blagdana Velike Gospe te sudjelovanje grupe na 5. Modelarskom meetingu u Prelogu. Od važnijih događaja ove godine treba spomenuti aktivnosti na prostoru aerodroma u Pribislavcu, gdje smo u drugom djelu godine sudjelovali u radnim akcijama uređenja modelarskog kontejnera i modelarske piste. Zahvaljujem se svima koju su i ove godine, na bilo koji način, sudjelovali i bili angažirani u radu grupe. Za kraj svima, u svoje osobno i u ime letačke grupe Čakovec RC Flying želim sretan i blagoslovljen Božić, uz puno zdravlja, ljubavi,  ieselja, radosti i letenja u Novoj 2017. godini. (M)

Vrati se na vrh

Radna akcija - LDVC modelarska pista

08. Listopad 2016.Radna akcija - LDVC modelarska pista

Ovih dana, Aeroklub Međimurje je dovršio radove na aslfatiranju modelarske piste, u dužini od 100 metara i širine 5 metara, a danas smo odradili radnu akciju planiranja i ravnanja terena oko asfaltne piste odnosno "grube" radove na travnatom dijelu piste koji će biti do asfaltne piste, u istoj dužini i u širini min. 10 metara, čime će se osigurati uvjeti za buduće modelarske aktivnosti na prostoru aerodroma u Pribislavcu. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj radnoj akciji (M)

Vrati se na vrh

Modelarski meeting Prelog 2016.

04. Rujan 2016.

Već petu godinu zaredom, uz visoki nivo organizacije - vrijedna ekipa Modelarskog aerokluba (MAK) Zapad Zagreb, u suradnji s domaćinom - Zmajarskim klubom Rode iz Preloga organizira modelarski meeting (3. i 4. rujna) na letjelištu ZK Rode na preloškoj marini. Uz ovogodišnje pojačanje u organizaciji, Hrvatsku udrugu bespilotnih sustava (HUBS) imali smo prilike uživo doživjeti spektakularno prvo prvenstvo u drone racingu koje je bilo na rasporedu prvog dana održavanja mitinga! Osim same utrke dronova, posjetitelji su mogli oba dana uživati i u atraktivnim letovima zrakoplova i helikoptera. U ime Čakovec R/C Flying ekipe i u svoje osobno veliko hvala organizatorima V. Meetinga MAK Zapad i ZK Rode Prelog i HUBS na još jednom odličnom modelarskom vikendu! Video isječak sa mitinga možete pogledati na sljedećem linku - Modelarski miting u Prelogu - highlights | 3. - 4.9.2016. .(M)

Vrati se na vrh

Radna akcija - LDVC modelarski kontejner

27. Kolovoz 2016.Radna akcija - LDVC modelarski kontejner

Prva radna akcija izvan letjelišta Zaobilaznice odrađena je danas i to na prostoru aerodroma u Pribislavcu gdje smo u suradnji sa Aeroklubom Međimurje, na korištenje dobili kontejner koji će se preurediti za potrebe modelara. Nakon maratonskih 12 sati radnih aktivnosti, unutrašnjost kontejnera dovedena u stanje gdje se može planirati budući modelarski prostor, dok je vanjski dio ofarban u novu boju. U sljedećim radnim akcijama će se dodatno uređiti unutrašnjost, okolni prostor, ali i onaj najbitniji dio - naime, u suradnji sa Aeroklubom Međimurje, u fazi izgradnje i modelarska pista (travnata i asfaltirana dužine 100m i širine 5m) kao prioritet kojim bi se osigurali uvjeti za buduće modelarske aktivnosti na prostoru aerodroma u Pribislavcu. (M)

Vrati se na vrh

Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

14. Kolovoz 2016.Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

Četvrto po redu druženje za blagdan Velike Gospe, održali smo dan ranije (14.) zbog najavljene kiše na sam blagdan. Sunčan dan, nešto malo vjetra, ekipa od 15-tak modelara, letenje i druženje uz mali roštilj potrajalo je do sumraka. Hvala svima koji su bili kod nas na druženju, a svima vama koji ste propustili današnje druženje upućujemo poziv da nas pratite na V. modelarskom mitingu koji će se odvijati u vikendu od 3. do 4. rujna 2016. u Prelogu (na letjelištu ZK Rode). (M)

Vrati se na vrh

Croatian International Airshow Varaždin - CIAV 2016

24. Srpanj 2016.Croatian International Airshow Varaždin - CIAV 2016

Kao i prošle godine, nekolicina članova naše grupe, u privatnom je angažmanu posjetila ovogodišnji najveći aeromiting u našoj zemlji - CIAV 2016. (Croatian International Airshow Varaždin) kojim aeroklub Varaždin nastavlja dugu i bogatu tradiciju ovakvih zrakoplovnih priredbi u gradu Varaždinu. Publika je tako na varaždinskom nebu mogla vidjeti MiG-21UMD Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – JAS 39 Gripen te helikoptere hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Augusta Bell 212 i Eurocopter EC -135. Uz zrakoplove generalne i poslovne avijacije, kao i prošle godine, odličan nastup imali su piloti akrobatske skupina "Krila Oluje", Peter Podlunšek sa svojim EDGE 540 s kojim nastupa u ovogodišnjem izdanju Red Bull Air Race, Andrej Perc sa Galebom G-2 te hrvatski pilotski as Branimir Ambreković sa svojom Extrom 300. Ovogodišnji CIAV je predstavio i neka nova imena poput Luce Bertossia, osvajača zlatne medalje na Svjetskim zračnim igrama, ali i neke nove zrakoplove koji se ne viđaju baš često poput Jakovljeva JAK -11 i Polikarpova PO-2. Ipak, najuzbudljiviji trenutak čitavog aeromitinga je definitvno bilo atraktivno slijetanje MiG-a 21UMD na varaždinski aerodrom! Video isječak sa aeromitinga možete pogledati na sljedećem linku - Croatian International Airshow Varazdin CIAV 2016 - highlights.(M)

Vrati se na vrh

Posjetili smo: Mađerkin breg, Robadje

22. Srpanj 2016.Posjetili smo: Mađerkin breg, Robadje

Jedinstvena prilika letenja na sve popularnijem Mađerkinom bregu, s kojeg pogled seže na pet država, pružila nam se u petak 22. srpnja! Za neke od nas ovo je bilo prvi put da letimo "pod nogama", dok je drugi dio ekipe sa fotke (dvojac Ivica i Gregor) već uhodan u letenju na padini. Iako nam je ovo bio prvi grupni posjet štrigovskom kraju, nadamo se skorom susretu na ovoj predivnoj lokaciji koja nas je osvojila odmah po dolasku! ( M)

Vrati se na vrh

Proljetno vikend druženje

22. Svibanj 2016.Proljetno vikend druženje

Lijepo i sunčano vrijeme - idealna prilika za okupljanje na Zaobilaznici i testiranje novih modela, razmjenu savjeta i druženje u prirodi! S obzirom da se polako približavamo ljetnom dijelu godine, dani će biti nešto duži, a samim time i naša aktivnost učestalija, naravno - na opće oduševljenje naše "publike sa zaobilaznice" koja nas prati od 2011.! (M)

Vrati se na vrh

4. godišnjica grupe i otvaranje 5. sezone letenja na Zaobilaznici

24. Siječanj 2016.

Vrijeme brzo leti...tako smo i mi kao grupa ovog vikenda zaokružili 4. godine zajedničkog druženja te smo poletjeli u svoju 5. sezonu RC letenja na Zaobilaznici. Prognoza nam je išla na ruku pa smo, uz mali povjetarac i "ugodnih" +5, odradili nekoliko letova, naravno uz nezaobilazne modelarske teme kojih nije nedostajalo. Nadam se da jednako tako neće nedostajati i dobrog vremena kroz čitavu godine pa ćemo se češće viđati i družiti na omiljenoj nam lokaciji. (M)

Vrati se na vrh

Novogodišnje letenje

31. Prosinac 2015.

Posljednje ovogodišnje letenje na našem letjelištu! Unatoč par stupnjeva ispod nule, vremenska prognoza nam je išla na ruku te smo uspješno odradili naše četvrto modelarsko druženje ususret Novoj godini, kao i uvijek u dobrom i veselom društvu uz letenje i mali vatromet predvečer. Hvala svima koji su ovo poslijepodne proveli s nama na našem letjelištu i još jednom sretna Nova svima! Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - New Year meet/flying - highlights | 31.12.2015. (M)

Vrati se na vrh

Božićna i novogodišnja čestitka voditelja grupe

24. Prosinac 2015.

Dragi prijatelji, kolege modelari, članovi grupe, polako kročimo ka 4. godišnjici naše grupe i ulazimo u 5. godinu našeg zajedničkog druženja. Iako je ova godina bila dosta "mršava" po pitanju druženja (usporedimo li prošle godine), toplo se nadam da će se situacija ipak popraviti nagodinu i da ćemo se češće okupljati na letjelištu! Od važnijih događaja ove godine valja spomenuti sudjelovanje grupe na Osijek Air Show-u 2015 i 4. Modelarskom susretu u Prelogu, kao i naše (tradicionalno) 3. druženje povodom blagdana Velike Gospe. Kao i prijašnjih godina, zahvaljujem svima vama koji ste i ove godine na bilo koji način sudjelovali u stvaranju i održavanju naše male zajednice na okupu te vam svima skupa želim, kako u svoje, tako i u ime naše letačke grupe sretan i blagoslovljen Božić, uz puno zdravlja, veselja, lj ubavi, radosti i naravno - letenja u Novoj 2016. (M)

Vrati se na vrh

4.Modelarski susret Prelog 2015.

06. Rujan 2015.4.Modelarski susret Prelog 2015.

6. rujna, na letjelištu ZK Rode Prelog, održan je 4. po redu modelarski susret u organizaciji Modelarskog aerokluba (MAK) Zapad Zagreb, u suradnji s domaćinom - zmajarskim klubom Rode iz Preloga. Iako se susret trebao odvijati, kao prijašnjih godina u 2 dana (subota i nedjelja) - ove godine je vrijeme malo poremetilo planove organizatorima, te je susret održan samo u nedjelju i to opet na visokom nivou kako smo već navikli u Prelogu. Program je započeo dječjim radionicama te se nastavio tokom podneva modelarskim aktivnostima u kojima je sudjelovalo preko 60-tak modelara s više od 200-tinjak različitih modela. Iako je tokom dana vrijeme bilo i više nego odlično, susret su pokvarili tamni oblaci i pljusak koji se spustio nešto iza 17 sati, no unatoč tome, veselimo se već idućoj godini i novom druženju s našim kolegama iz čitave Sjeverozapadne Hrvatske.
Veliko hvala ekipi MAK Zapad te članovima i vrijednom osoblju ZK Rode na pozivu i odličnoj atmosferi na mitingu, ali i svim našim dragim prijateljima koji su nas posjetili na mitingu. (M)

Vrati se na vrh

Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

15. Kolovoz 2015.Modelarsko druženje povodom blagdana Velike Gospe

Treće i polako već tradicionalno druženje za blagdan Velike Gospe na našem letjelištu ove subote okupilo je 20-tak modelara i unatoč tmurnom vremenu i nešto vjetra - druženje je, uz mali roštilj, prošlo kao i uvijek - u dobrom društvu. Zahvaljujemo ovim putem našim gostima iz AK Rudolf Fizir - Ludbreg na današnjoj posjeti i letenju, a i svima onima koji su odlučili dan provesti upravo kod nas. One koji su propustili današnje druženje pozivamo na 4. modelarski susret koji će se odvijati u vikendu od 5. do 6. rujna 2015. u Prelogu (na letjelištu ZK Rode). (M)

Vrati se na vrh

Croatian International Airshow Varaždin - CIAV 2015

11. Srpanj 2015.Croatian International Airshow Varaždin - CIAV 2015

U privatnom angažmanu, nekolicina članova naše grupe posjetila je najveći aeromiting u našoj zemlji - CIAV 2015. (Croatian International Airshow Varaždin) kojim je organizator - Aeroklub Varaždin ujedno obilježio i 85. godina od osnutka Aerokluba "Naša krila" (1930. godine kada je u Varaždin sletio prvi avion Klemm-25). Popratili smo aeromiting prvog dana održavanja (subota) kada su na varaždinskom nebu, među ostalim, svoje vještine prezentirali piloti akrobatske skupina "Krila Oluje", jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu – Peter Podlunšek, europski viceprvak u akrobatskom letenju koji sa svojom Extrom 330 uspješno nastupa na Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race te hrvatski pilotski as – Branimir Ambreković. U bogatom letačkom programu, uz zrakopolove generalne avijacije, predstavili su se i zrakoplovi Soko Galeb G-2, Pilatus PC-9M Slovenskog ratnog zrakoplovstva, te borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – Gripen JAS 39. Atraktivni program završio je preletom MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Posebno iznenađenje aeromitinga, po prvi put u regiji, bio je nastup profesionalne akro skupine "Baltičke pčele" (Baltic Bees Jet Team) iz Latvije na šest zrakoplova tipa L-39C Albatross čije su izvedbe malo koga ostavile ravnodušnim.Palac gore za organizaciju, a video isječak sa aeromitinga možete pogledati na sljedećem linku - CIAV 2015 - highlights | 11.7.2015..(M)

Vrati se na vrh

Čakovec R/C Flying na Osijek Air Show-u 2015

20. Srpanj 2015.

I ove godine (kao i prošle) odlučili smo posjetiti još jedno izdanje Osijek Air show-a na sportskom aerodromu u Čepinu. Naša mala ekipa (sa fotografije) uključila se na samom početku programa aeromitinga gdje smo aktivno sudjelovali sa našim modelima. Uz slabi povjetarac i mix oblačnog i sunčanog vremena, aeromiting je izmamio zavidan broj posijetitelja, ali i sudionika - pilota. Uz letenje, upoznali smo i mnoge kolege modelare iz Osijeka i okolice, a uz izrazitu gostoljubivost domaćina i odličan grah, letački je dan završio solo nastupom pilatusa PC-9 "Kirla Oluje" nakon kojeg je naša ekipa lagano krenula put Čakovca. Uz aeromiting, održan je i Kup Osijek 2015 - natjecanje u plastičnom maketarstvu, gdje se moglo vidjeti podosta kvalitetnih maketa izrađenih do najsitnijih detalja. Kao i uvijek - video isječak sa aeromitinga možete pogledati na sljedećem linku - Osijek Air Show 2015 - highlights | 20.6.2015..(M)

Vrati se na vrh

Vikend druženje na Zaobilaznici

31. Svibanj 2015.Vikend druženje na Zaobilaznici

Lijepo vrijeme i sve duži dani - idealna prilika za okupljanje na Zaobilaznici uz letenje i testiranje novih letećih projekata. Ukratko - druženje i čašica razgovora za sve ljubitelje modelarstva (i onih koji se tak osjećaju). Video isječak sa druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Early summer meet/flying - highlights | 1.6.2015. .(M)

Vrati se na vrh

Proslava 3. godišnjice Čakovec R/C Flyinga i otvaranje sezone letenja

15. Veljača 2015.Proslava 3. godišnjice Čakovec R/C Flyinga i otvaranje sezone letenja

Kako zbog lošeg vremena (snijeg) nismo bili u mogućnosti održati druženje na otvorenom povodom naše 3. godišnjice (2012.-2015.) pa je ovaj vikend točnije nedjelja bila odlična prilika da se, s malim zakašnjenjem (od 27. siječnja), svi zajedno nađemo na našem letjelištu, popričamo, odletimo nekoliko baterija i nazdravimo, kako za prethodne 3. godine, tako i za otvaranje još jedne letačke sezone. Uz lagani povjetarac, zujanje multirotora, aviona i jedrilica i sunce gotovo čitavo popodne, okupilo nas se nešto više od 40-tak (što modelara, što usputnih posjetitelja i znatiželjnika). Ovim putem želimo zahvaliti svim našim kolegama i prijateljima na posjeti i demonstraciji nekih novih stvari koje još nismo imali prilike vidjeti na Zaobilaznici. (M)

Vrati se na vrh

Božićna i novogodišnja čestitka voditelja grupe

24. Prosinac 2014.

Dragi prijatelji, kolege modelari, članovi grupe, na izmaku smo 2014. godine, godine na čijem smo samom početku proslavili dvije lijepe godine našeg zajedničkog druženja u omiljenom nam hobiju. Iako nismo bili toliko aktivni po pitanju letenja, to ne znači da nismo bili aktivni u nekim drugim stvarima, a tu prvenstveno moram spomenuti uređenje letjelišta odnosno dviju velikih proljetnih radnih akcija - prve i poravnanja terena letjelišta i one druge i najmasovnije kada smo postavljali natkrivenu drvenu konstrukciju. Vrijedne ruke naših članova i prijatelja Čakovec R/C Flying-a omogućile su nam da proslavimo ovogodišnji 1. svibnja na praktički "novom" letjelištu na što smo izuzetno svi skupa ponosni. Osim aktivnosti na "našem terenu", odazvali smo se i pozivima naših dragih prijatelja iz Preloga - u lipnju na dječje radionice u sklopu dana otvorenih vrata ZK "Rode" Prelog kao i na najveći mitingu u ovom djelu Hrvatske - 3. modelarski meeting u Prelogu početkom rujna gdje smo sudjelovali u oba dana održavanja. Također, nekolicina naših članova posjetila je "Osijek Air Show 2014" koji je održan potkraj lipnja. Zadovoljstvo mi je spomenuti da smo ove godine uspješno održali i modelarsko druženje za blagdan Velike Gospe! Želim zahvaliti svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u stvaranju naše zajednice u posljednje (samo što nisu) tri godine te vam zaželjeti, kako u svoje, tako i u ime Čakovec R/C Flying grupe sretan i blagosljovljen Božić te puno zdravlja, sreće i na kraju - brdo modela (malih i velikih) u Novoj nam 2015. godini! (M)

Vrati se na vrh

Vikend druženje na Zaobilaznici

21. Prosinac 2014.Vikend druženje na Zaobilaznici

Nakon poduže stanke, što zbog vremena, što zbog drugih obaveza, konačno jedan slobodan dan i dobro vrijeme - prilika za druženje i letenje! Uz već standardno pokoju čašicu kuhanog vinčeka i naravno, nezaobilaznih modelarski razgovora, druženje i letenje je potrajalo čitavo nedjeljno poslijepodne. Bliži se kraj godine, uz dobru vremensku prognozu, nadamo se i četvrtom uzastopnom druženju na Staru/Novu godinu! (M)

Vrati se na vrh

Modelarski meeting Prelog 2014.

07. Rujan 2014.

Teško je u nekoliko rečenica opisati atmosferu koja je, unatoč tmurnom vremenu koje nas je pratilo čitav vikend, vladala ovu subotu i nedjelju, točnije 6. i 7. rujna za vrijeme održavanja 3. modelarskog meetinga u Prelogu. Treću godinu za redom, vrijedna ekipa Modelarskog aerokluba (MAK) Zapad Zagreb, u suradnji s domaćinom, Zmajarskim klubom Rode iz Prelogam odradila je još jedan veliki event na koji se odazvao veliki broj kako modelara, tako i gledatelja. Ovim putem želimo još jednom zahvaliti ekipi MAK Zapad te članovima i vrijednom osoblju ZK Rode na pozivu i odličnoj atmosferi na mitingu, ali i svim našim dragim prijateljima koji su nas posijetili na mitingu. Video isječak sa mitinga možete pogledati na sljedećem linku - Modelarski miting u Prelogu - highlights | 6.- 7.9.2014. (M)

Vrati se na vrh

Ljetni modelarski susret i druženje povodom blagdana Velike Gospe

15. Kolovoz 2014.Ljetni modelarski susret i druženje povodom blagdana Velike Gospe

Iako prošle godine nismo održali planirano druženje povodom blagdana Velike Gospe i to zbog vremena, ove godine tom istom vremenu nismo dozvolili da i drugu godinu za redom poremeti planove i odgovori nas od letenja i druženja povodom već spomenutog blagdana. Iako su se izmjenjivali kišni oblaci i poneka zraka sunca ipak, uz nekoliko kapljica kiše, vrijeme je "izdržalo" i poslužilo za održavanje našeg modelarskog druženja. Uz letenje, već ranije je dogovoren i mali roštilj - uvijek dovoljan mamac za sve znatiželjne kojih se, uz 30-tak modelara, opet okupilo u zavidnom broju. Hvala svima koji su nas posjetili, družili se i letjeli s nama. Slijedeće druženje zakazujemo u Prelogu, na 3. modelarskom meetingu koji će se odvijati u vikendu između 6. i 7. rujna 2014. Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Summer meet/flying - highlights . (M)

Vrati se na vrh

Čakovec R/C Flying na Osijek Air Show-u 2014

21. Lipanj 2014.

Na incijativu nekolicine članova "Čakovec R/C Flying" teama odlučili smo posjetiti "Osijek Air Show 2014" koji se je održao, u spomen na članove tamošnjeg kluba poginule u Domovinskom ratu, 21. lipnja 2014. godine na sportskom aerodromu u Čepinu. Mala ali srdačna ekipa Čakovec R/C Flying-a aktivno je sudjelovala u modelarskom uvodu aeromitinga koji se odvijao po sunčanom, ali i vrlo vjetrovitom vremenu, tako da su nažalost neke od lakših "ptica" ostale prizemljene. No to nije bio nikakav hendikep zbog toga što smo uz izrazitu gostoljubivost domaćina te odličan čobanac proveli nezaboravan dan družeći se sa kolegama modelarima iz cijele zemlje te se radujemo ponovnom susretu u idućoj prilici. (I)

Vrati se na vrh

Dječje radionice ZK Rode u Prelogu

07. Lipanj 2014.Dječje radionice ZK Rode u Prelogu

U sklopu dana otvorenih vrata ZK "Rode" Prelog koji su se održavali 6. i 7. lipnja 2014., u suradnji s televizijom RTL Kockica organizirane su i Dječje radionice za djecu uzrasta od 5 do 15 godina. Glavni dio radionica, uz upoznavanje i rad ZK "Rode", činila je izrada modela-jedrilica iz drva i papira te natjecanje u puštanju istih gdje je organizator za najbolje i najspretnije klince pripremio i vrijedne nagrade. Uz samu radionicu, održano je i predstavljanje modela na daljinsko upravljanje gdje je, na poziv organizatora, sudjelovao i Čakovec R/C Flying. Ovim putem zahvaljujemo organizatorima na hvalevrijednoj radionici i pozivu te se nadamo da će se ovakve radionice održavati i ubuduće. Prilog možete pogledati na linku RTL kockica u posjetu zmajarskom klubu Robe iz Preloga (M)

Vrati se na vrh

Praznik rada na Zaobilaznici

01. Svibanj 2014.Praznik rada na Zaobilaznici

Iako promjenjivo, vrijeme nas je ipak poslužilo i omogućilo nam još jedno veliko modelarsko okupljanje na našem letjelištu i to povodom praznika rada - 1. svibnja. Druženje koje je trajalo čitavo poslijepodne okupilo je osim modelara i brojne gledatelje. Uz razgovor, roštilj i letenje, isto je potrajalo do same večeri. Iako smo planirali druženje i 2. svibnja, na našu nažalost prognoza nije bila na našoj strani kao dan ranije, no godina je duga i biti će još prilike za to. Još jednom, hvala svima koji su nas posjetili, družili se s nama, letjeli i uživali u još jednom prekrasnom danu i prazniku! Video isječak sa današnjeg letenja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Spring meet/flying - highlights | 1.5.2014. (M)

Vrati se na vrh

Proljetna radna akcija - podizanje drvene konstrukcije 2/2

06. Travanj 2014.Proljetna radna akcija - podizanje drvene konstrukcije 2/2

Završni radovi na drvenoj konstrukciji i postavljanje krovnih ploča odrađeno je danas. U nešto manje od 4 sata postavljena je preostala drvenarija i ploče čime je natkriveno 80% postojećih stolova i klupa. Ovime je završena prva i glavna (proljetna) radna akcija planirana krajem prošle godine koja je uključivala poravnanje terena i podizanje drvene konstrukcije s krovištem. Preostalo su još neke sitnice poput zaštite od sunca (sa zapadne strane) i postavljanja dodatne klupe - mjesta za odlaganje modela/sjedenje. Iako je prva ovogodišnja košnja trave bila još tamo u siječnju (da, u siječnju), ovaj mjesec krećemo s prvim pravim proljetnim košnjama. (M)

Vrati se na vrh

Proljetna radna akcija - podizanje drvene konstrukcije 1/2

29. Ožujak 2014.Proljetna radna akcija - podizanje drvene konstrukcije 1/2

I druga ovogodišnja radna akcija, kao najzahtjevnija (i najduža do sada, gotovo 9 sati), odrađena je u subotu 29. ožujka, dok je dio radova, odnosno postavljenje temelja odrađeno tokom tjedna. Kao i u prijašnjoj radnoj akciji, uz vrijedne ruke članova i prijatelja Čakovec R/C Flying-a, podigli smo drvenu konstrukciju na koju u završnoj fazi izgradnje dolazi krovište čime bi bilo natkriveno 80% postojećih stolova i klupa koje modelari, uz sjedenje i odmor, koriste i za pripremu i odlaganje opreme i modela. Postavljen je i dodatni (treći) stol pa će od sada biti dovoljno mjesta za sve modele, opremu itd. (M)

Vrati se na vrh

Proljetna radna akcija - sanacija i poravnanje terena travnate piste

15. Ožujak 2014.

Prva ovogodišnja radna akcija s ciljem dodatnog saniranja terena buduće glavne travnate piste odrađena je ovog tjedna, točnije u dva dana - 14. i 15. ožujka. Radovi su započeli u petak dok je glavnina posla odrađena u subotu. Ovim smo zapravo odradili prvi dio ovogodišnjeg plana dogovorenih izmjena našeg letjelišta, koji osim novog pozicioniranja i produženja travnate piste uključuje i kompletnu zamjenu postojeće drvene konstrukcije te postavljanja dodatnih stolova, klupa i sl. (M)

Vrati se na vrh

Proslava 2. godišnjice Čakovec R/C Flyinga

26. Siječanj 2014.

Vrijeme leti, pa su tako i prošle točno dvije godine od pokretanja naše grupe! (dana 27. siječnja 2012.) Tim povodom okupili smo se (unatoč minusu na termometru i par pahulja snijega) i obogatili ovaj događaj uz nezaobilazne modelarske razgovore i naravno - letenje. I ove ćemo godine, kao i prijašnje dvije, nastojati nastaviti zacrtanim putem okupljanja zaljubljenika u modelarstvo i promocije modelarstva kao hobija i zanimacije za sve uzraste. Pozdrav od ekipe sa fotke (M)

Vrati se na vrh

Letenje za blagdan Sveta tri kralja

06. Siječanj 2014.Letenje za blagdan Sveta tri kralja

Prvo ovosezonsko druženje je već iza nas! Vrijeme pravo jesensko, ma preodlično (za ovo doba godine), blagdan Sveta tri kralja i modelari na Zaobilaznici. Lagani povjetarac, sunce gotovo čitavo popodne, "brojčani" odaziv (i letača i publike) izvanredan - čemu tražiti više za uvod u novu letačku godinu, ali i skorašnju drugu obljetnicu od pokretanja Čakovec R/C Flying grupe. Hvala svima koji su nas posjetili, družili se s nama, letjeli i uživali u ovom još jednom prekrasnom danu! (M)

Vrati se na vrh

Novogodišnje letenje

31. Prosinac 2013.

Posljednje ovogodišnje letenje na našem letjelištu! Kako smo i priželjkivali i najavili, vremenska prognoza nam je išla na ruku te smo uspješno odradili i treće uzastopno modelarsko druženje ususret Novoj godini. Hvala svima koji su bili s nama na našem letjelištu, kao i uvijek u dobrom i veselom društvu - letjeli jesmo, nazdravili jesmo - još jednom sretna Nova svima! Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - New Year meet/flying - highlights | 31.12.2013. (M)

Vrati se na vrh

Božićna i novogodišnja čestitka voditelja grupe

24. Prosinac 2013.

Poštovani prijatelji, kolege modelari, članovi grupe, pri samom smo kraju 2013. godine, s kojom ujedno zaokružujemo i zaključujemo dvije godine našeg zajedničkog druženja kao grupe Čakovec R/C Flying. Iako je 2013. po broju druženja bila nešto slabija od prethodne, ono što me posebno veseli jest činjenica da su nam se i ove godine priključili novi letači što znači da i dalje vjerno slijedimo našu zacrtanu ideju i misiju. Ovom prigodom želim zahvaliti svima Vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u stvaranju naše zajednice u posljednje (samo što nisu) dvije godine, posebice kroz radne akcije ili novčane intervencije. Iako je ove godine izostalo druženje na blagdan Velike Gospe, nadam se da ćemo već iduće godine isto nadoknaditi, a kad smo kod druženja želio bih spomenuti i još jednom zahvaliti svima koji su ove godine sudjelovali na mitingu u Prelogu gdje se naša grupa predstavila u respektabilnom broju te se isto tako nadam da će spomenuti miting postati tradicija u našem kraju. Za kraj, želim Vam svima zajedno, kako u svoje, tako i u ime Čakovec R/C Flying grupe puno zdravlja ali i modela i vedrog vremena u Novoj 2014. godini! (M)

Vrati se na vrh

Vikend druženje na Zaobilaznici

08. Prosinac 2013.

Posljednja ovogodišnja košnja je obavljena ovog vikenda, a prekrasno vrijeme (za ovo doba godine) okupilo nas je na starom mjestu! Druženje, pokoja čašica kuhanog vinčeka i naravno, nezaobilazni modelarski razgovori, uz letenje čitavo nedjeljno poslijepodne. Bliži se kraj godine, uz dobru vremensku prognozu, nadamo se i trećem uzastopnom druženju na Staru/Novu godinu! Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Autumn weekend/meet - highlights | 8.12.2013. (M)

Vrati se na vrh

2. Modelarski meeting u Prelogu

08. Rujan 2013.

Praznik modelarstva! Dvije riječi su dovoljne da bismo opisali događanja sa letjelišta ZK Rode u Prelogu gdje je 7. i 8. rujna održan drugi po redu Modelarski meeting u organizaciji Modelarskog aerokluba (MAK) Zapad Zagreb u suradnji s Zmajarskim klubom Rode iz Preloga. Dvodnevno vikend druženje okupilo je mnoštvo modelara sa preko 70-tak različitih i atraktivnih modela zrakoplova, jedrilica, helikoptera, multirotora i brodova. Čakovec R/C Flying, kao grupa i sudionici drugog dana meetinga (nedjelja) predstavili su se punom sastavu, naravno, uz podršku naših dragih prijatelja koji su nas posjetili na ovom događaju. Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Modelarski miting u Prelogu - highlights | 7.- 8.9.2013. (M)

Vrati se na vrh

Ljetno vikend druženje

14. Srpanj 2013.

Kako je i bilo najavljeno, dva dana letenja i druženja na našoj omiljenoj lokaciji su iza nas! U subotu, svi oni koji nisu bili s nama propustili su apsolutnu dominaciju i prezentaciju okte (multirotor letjelice s osam motora) našeg gosta i kolege Davora. Vrijeme pravo ljetno, uz tek nešto vjetra poslužilo nas je i dan kasnije, u nedjelju. Druženje i čašica razgovora za sve ljubitelje modelarstva (i onih koji se tak osjećaju). Vidimo se uskoro! (M)

Vrati se na vrh

Ljetna radna akcija - sanacija i poravnanje terena i zemljane piste

29. Lipanj 2013.Ljetna radna akcija - sanacija i poravnanje terena i zemljane piste

Još jedna u nizu radnih akcija - ovaj puta se dodatno sanirala i doradila zemljana pista, a ujedno je i djelomično poravnat okolni teren. Pista je produžena te sada mjeri gotovo 40-tak metara uglavnom ravne površine. Ovo je treće produženje piste (od početnih 16 metara pa na donedavno 30 metara), naravno, sve prema potrebama i očekivanoj ekspanziji i dolasku novih modelara kao i pojavljivanju većih modela, kojima je ovo glavni preduvjet za uspješna polijetanja i slijetanja. Posebna zahvala ide Dejanu iz Podbresta na doniranom zemljanom materijalu. (M)

Vrati se na vrh

Proljetno uređenje letjelišta

20. Travanj 2013.Proljetno uređenje letjelišta

S početkom aktivne sezone letenja, ovih dana se nešto manje letjelo, a više radilo - prvi slobodan vikend je iskorišten kako bi se uredilo letjelište i izvršili sitni popravci. Još početkom mjeseca smo postavili nove klupe oko glavnog stola (jedna sa i jedna bez naslona). Uz to, oko stola je poravnat teren te su postavljene betonske ploče. Odrađene su i prve proljetne košnje te su postavljene nove zastavice na pisti. (M)

Vrati se na vrh

Otvaranje nove sezone letenja

03. Ožujak 2013.Otvaranje nove sezone letenja

Napokon, nakon dva mjeseca tišine i nade da će se vrijeme polagano "skockati", prvi ljepši vikend izmamio je nas modelare na livadu. Ovime smo ujedno i otvorili novu sezonu letenja (i skinuli prašinu s naših modela, hehe). Relativno toplo nedjeljno popodne uz dašak vjetra, kao i uvijek - u dobrom društvu. Zima odmiče, dani postaju duži, a vrijeme ljepše pa će i Čakovec R/C Flying ekipa sve češće biti na već dobro znanoj lokaciji - dovoljan razlog da nam se pridružite (M)

Vrati se na vrh

Proslava 1. godišnjice Čakovec R/C Flyinga

27. Siječanj 2013.

Za one koje možda nisu znali, 27. siječnja 2013. je dan kada brojimo točno godinu dana od kad "službeno" postoji Čakovec R/C Flying! Iako se letilo i prije toga, taj datum (dan kad je nastao naš logo) se uzima kao početak jednog lijepog i do sada uspješnog projekta, prije svega - okupljanja zaljubljenika u ovaj hobi, ali i vraćanja te promocije modelarstva u našem Čakovcu, a i šire :) S obzirom da smo dobili dosta pohvala od strane drugih klubova i ljudi van naše županije ne sumnjam da možemo i ove godine biti jednako dobri ili čak bolji! Proslava je odrađena skromno, uz malo letenja u pravim zimskim uvjetima. (M)

Vrati se na vrh

Novogodišnje letenje

31. Prosinac 2012.

Nedjelja je i još jedno modelarsko druženje je iza nas! Okupilo nas se cca 30-tak, što modelara što gledatelja. Zahvaljujemo ovim putem i našim gostima iz AK Rudolf Fizir - Ludbreg na današnjoj posjeti i letenju. Na kraju, hvala svima koji su današnje sunčano popodne odlučili provesti na livadi u odličnom društvu i naravno - letenju :) Video isječak sa današnjeg letenja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - New Year meet/flying - highlights. (M)

Vrati se na vrh

Božićna i novogodišnja čestitka voditelja grupe

25. Prosinac 2012.

Poštovani prijatelji, kolege modelari, članovi grupe,

kao prezidenteu Čakovec R/C Flyinga, iznimno mi je zadovoljstvo, na kraju tekuće nam godine - zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju naše zajednice u posljednjih 12 mjeseci. Slobodno mogu reći da smo napravili puno u ovih godinu dana od kada formalno postoji Čakovec R/C Flying pa mi je još veće zadovoljstvo podijeliti s vama video materijal koji prikazuje naše aktivnosti u obliku video kronologije 2012. sezone. Kao i u svakodnevnim životnim prilikama, bilo je i smijeha i suza, uspona i padova, no vjerujem da je svatko od vas odnio neku lijepu uspomenu s našeg letjelišta. Naravno, posebnu zahvalu moram uputiti trima važnim karikama bez kojih nebismo imali ni letjelište, redom - Božidar, Borko i Zoran. Hvala svima koji su novčano ili na neki drugi način intervenirali kad je trebalo i na kraju, svima skupa želim kako u svoje, tako i u ime Čakovec R/C Flyinga puno zdravlja, modela i termike u Novoj 2013. godini. (M)

Vrati se na vrh

Jesenski susret i letenje - subota i nedjelja

11. Studeni 2012.Jesenski susret i letenje - subota i nedjelja

Dva dana druženja na našem letjelištu! Subota i nedjelja - vrijeme nas je poslužilo, sunce i vjetar taman u subotu, malo hladnije u nedjelju no sve u svemu, barem što se vremena tiče - odlično za ovo doba godine. Opet smo se okupili u velikom broju, baterije su se trošile do zadnjih atoma snage! Hvala svima koji su nas posjetili u ova dva dana, kako letačima tako i gledaocima kojih nije nedostajalo i vidimo se nekom drugom prilikom ;) Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Autumn meet/flying - highlights. (M)

Vrati se na vrh

Radna akcija - planiraje i priprema piste

15. Rujan 2012.Radna akcija - planiraje i priprema piste

Danas smo završili drugi dio radne akcije pripreme piste, s ciljem omogućavanja polijetanja i slijetanja modelima s podvozjem. Prvi dio akcije je krenuo za Dan državnosti, 25. lipnja kad su napravljeni grubi radovi (preoravanje, kultiviranje, sijanje trave). S obzirom na zahtjeve, u drugom djelu radne akcije, produžili smo pistu s postojećih 16 metara, na sadašnjih 30 metara. (M)

Vrati se na vrh

Čakovec R/C Flying na meetingu u Prelogu

09. Rujan 2012.

Po prvi puta, od pokretanja grupe, Čakovec R/C Flying ekipa je sudjelovala na jednom meetingu. Riječ je o prvom modelarskom meetingu u Prelogu - u organizaciji MAK Zapad Zagreb i zmajarskog kluba Rode iz Preloga. Meeting je okupio velik broj modelara iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice i bliže okolice, a moglo se vidjeti svašta - od jedrilica, akrobatskih modela, multirotora, helikoptera do hidroaviona i brodova. Što se nas kao grupe tiče, na meetingu je sudjelovalo 20-tak članova Čakovec R/C Flyinga-a, a predstavili smo preko 30-tak raznih modela. Meeting je potrajao do večernjih sati kada su krenuli i panoramski letovi zmajevima. Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Modelarski miting u Prelogu - highlights . (M)

Vrati se na vrh

Ljetni susret, druženje i letenje

15. Kolovoz 2012.

Srijeda, blagdan Velike Gospe. Neki će dan provesti u prirodi, neki u krugu svoje obitelji - a mi na letenju, naravno! Uz letenje, dogovoren je i mali roštilj - dovoljan mamac za sve znatiželjne. I tako je bilo, kroz dan se na našem letjelištu "okrenulo" više od 70-tak ljudi, što je za nas svakako veliki uspjeh. Letjelo se do mraka, nakon čega je krenulo noćno letenje pa je druženje potrajalo do kasnih noćnih sati. Ovo je do sad najveće okupljanje kod nas i potrudit ćemo se da tako bude i budućnosti. Hvala svima koji su nas posjetili, družili se s nama, letjeli i uživali u ovom prekrasnom danu! Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Summer meet/flying - highlights . (M)

Vrati se na vrh

Mini obljetnica - 6 mjeseci Čakovec R/C Flyinga

15. Kolovoz 2012.

Šest mjeseci je iza nas, vrijeme brzo leti! Naša ekipa se polako skuplji i to nam je iznimno drago. U grupu su se uključili i stariji te puno iskusniji modelari tako da ćemo i mi mladi imati od koga učiti :) Naravno, dan smo iskoristili za druženje i letenje, (M)

Vrati se na vrh

Radna akcija - rušt :)

27. Lipanj 2012.Radna akcija - rušt :)

S obzirom da je u ove vruće ljetne dane nemoguće boraviti na suncu, odlučili smo postaviti fiksni drveni "rušt" (po domaćem) za našu tendu tako da ne moramo svaki put sa sobom vući onih "n" cijevi za postavljanje tende :) Radna akcija se odvijala 2 dana, prvi dan je postavljen rušt, dok smo drugi dan postavljali dodatnu zaštitu od sunca sa zapadne strane.(M)

Vrati se na vrh

"Ranoljetni" susret, druženje i letenje

22. Lipanj 2012."Ranoljetni" susret, druženje i letenje

Predivan dan i vrijeme za letenje i boravak u prirodi! Nastavljamo s našim susretima, na redu je prvo veće ovogodišnje druženje. U međuvremenu su nam se pridružili iskusni modelari koji će svojim iskustvom svakako pridonijeti razvoju naše zajednice. Snimku druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - Early Summer meet/flying - highlights. (M)

Vrati se na vrh

Otvaranje Facebook grupe Čakovec R/C Flying

17. Svibanj 2012.

Potaknuti sve većim brojem upita o djelovanju naše grupe, ali i materijalu koji bismo željeli podijeliti sa širim pukom, osnovana je Čakovec R/C Flying facebook grupa s ciljem bolje organizacije i komunikacije naših članova, ali i dijeljenju raznih savjeta i materijala, prvenstveno onih multimedijalnih. (M)

Vrati se na vrh

Prvo zimsko druženje

31. Prosinac 2011.

Naše prvo druženje koje je kroz dan preraslo u pravi mali meeting (zbog broja posjetitelja) imali smo na Staru godinu 2011. Video isječak sa ovog druženja možete pogledati na sljedećem linku - Čakovec RC Flying - New Year meet/flying - highlights. (M)

Vrati se na vrh

www.000webhost.com